Sol Kulak Yanması; Dolaşım sırasında kanın yoğun ve hızlı bir biçimde sol kulakta yer alan damarlara doğru gelmesi, kulakta yanma yada karıncalanma şikayetine sebep olabilmektedir. Yenilmekte olan acı ve sıcak gıdalardan yada stres ve heyecan gibi psikolojik olan durumlardan sol kulak yanması problemi görülmektedir. Fakat yanma hissi, her daim bu kadar basit olan problemleri işaret etmeyebilir. Sol kulakta yanma hissi, sürekli tekrar ediyor ise sinir hasarı ve enfeksiyonel olan rahatsızlıklar gibi daha ciddi olan problemlerden şüphe duyulur.
Sol kulak yanmasının sebepleri;Travma etkenleri; Sol kulağa doğru alınmış olan darbe yada hasarlar, sinir hasarına sebep olarak sol kulakta karıncalanma ve yanma problemine sebep olabilir. Sol kulağın sert olan bir cisim ile temas etmesi yada sol kulağın sert bir zemine çarpması şeklindeki nedenlerden dolayı, kulak yanması problemi meydana gelebilir.
Alerjik durum; Vücudun alerjiyi tetikleyici olan maddelere karşı vermiş olduğu tepki, alerjik olan reaksiyon şeklinde bilinmektedir. Alerjiye sebep olan madde herkes de değişiklik gösterebilir. Meydana gelen alerjik olay sonucunda kulak yanması sorunu meydana gelebilir. Bu sebepten dolayı oluşan alerjik olayı engellemenin en etkili olan yolu, alerjiye sebep olan etkenin belirlenmesi ve bu durumdan uzak durulmasıdır.
Güneş yada kimyasal olan yanık; Sol kulağın uzun zaman güneş ışınlarına maruz kalması yada bu çevrede kimyasal yanık meydana gelmesi, sol kulak yanması problemine sebep olabilir.
Dış kulak yolu iltihabı; Sol kulak zarından, dış kulağı ayıran bölüm dış kulak yolu şeklinde bilinmektedir. Dış kulak yolu iltihaplanması rahatsızlığında kulakta yanma ve karıncalanma şeklindeki şikayetleri baş gösterebilir. Özellikle yüzme sporu ile ilgilenen insanlarda, dış kulak yoluna su kaçması neticesinde oldukça fazla meydana gelmektedir. Kulak yoluna hapsolmuş olan su, bu bölgenin nemli bir şekilde olmasını tetikler. Nemli olan ortamlar ise bakteri ve zararlı olan mikroorganizmaların çoğalabilmesi için uygun olduğundan dolayı, iltihaplanma meydana gelebilir.
Diyabetik Nöropati; Sinirlerin zedelenmesi durumunda uyuşma ve karıncalanma problemi oluşur. Sinirlerin zedelenmesi her daim doğrudan fiziksel temas ile meydana gelmeyebilir. Halk arasında yaygın bir şekilde oluşabilen diyabet rahatsızlığının ilerlemesi şeklinde oluşan çevre sinirlerde hasar meydana gelebilir. Ve bununla birlikte karıncalanma, yanma şikayetleri oluşabilir. Şeker hastalığı bulunan insanlarda kollarda, bacaklarda ve kulaklarda yanma problemine rastlanabilmektedir.
Sinüzit; Burun boşluğu çevresinde yer alan boşluklar şeklinde tanımlanan sinüslerde, enfeksiyon meydana gelmesi durumunda kulak yanması problemi oluşabilir. Soğuk algınlığı, burun çevresinde bulunan iyi huylu olan tümörler yada alerjik bir şekilde oluşan nezle sinüs enfeksiyonunun nedenleri arasında yer alır. Enfeksiyona bağlı bir şekilde sol kulakta yanma belirtisi meydana gelebilir.
Sol kulak yanmasının tedavisi; Sol kulak yanması yada karıncalanma, birden fazla rahatsızlık ile ilgili olabilir. Sorunun tedavisine sebep olan etkene göre farklılık gösterebilmektedir. Eğer şikayetin altında yatan sebep enfeksiyonel olan durumlar ise, antibiyotik tedavisi uygulanır. Ancak yanma hissi, güneş yada kimyasal yanığa bağlı bir şekilde ise merhem ve krem yolları uygulanmaktadır. Yani tedavi yolu teşhise bağlı olarak değişiklik gösterebileceğinden dolayı, bir an önce doğru olan tetkik ve tedavi yolu için doktora başvurulmalıdır.